Indien

Landar i Delhi. dofter, ljud, smutsigt, rörigt, trångt och spännande jag har en stark overklighetskänsla.

Varanasi: Nere vid Ganges mässar Bramanerna i en ljudlig, doftande och färgsprakande föreställning. Vi flyter omkring på Ganges lugna vatten i en större eka och jag sätter ner små korgar i vattnet med blommor och ljus i, korgarna flyter in i mörkret med en liten flämtande låga. Jag har klivit in i en helt annan värld som fångar alla minna sinnen.

Bandnavgarh: Vi drar iväg i den tidiga morgonen, med mössa och vantar på. Parken vaknar och solen går upp mellan bergen, vittring på tiger.

Vi gör ett stop där man vet att en tigerhona lever med sina tigerungar. De går in med en elefant i de täta snåren för att se om tigerhonan ligger och trycker i vegetationen, men utan resultat. Vi ser avtryck av tassar i den röda sanden. Solen värmer och det är fantastiskt.

Nepal: Vi klättrar sakta uppför mot 2200m närmare Himalaya, jag blundar och är trygg i att bussen vi färdas i är välsignad.

Tystheten är påtaglig efter dagar av kaos. När jag trycker näsan mot den mörka rutan så glittrar en klar stjärnhimmel utanför. Det är också små lampor som blinkar nere i dalens mörker, ännu en stjärnhimmel.  Vi svävar omkring som en planet i en stjärnhimmel.

Väckning 06.15 för att uppleva soluppgången över Himalaya, jag är redan vaken och ser ett tunt ljus i horisonten och konturerna av Himalaya som en svag akvarell. Vi går upp på hotellets tak där vi ser solen gå upp, det är så vackert. Solen förgyller långsamt varje topp av Himalaya med den nya dagens strålar.

När solen har gått upp så börjar en storartad flyguppvisning där örnar och gamar breder ut sina vingar och seglar fram med bergstopparna som fond.

Lämnar Nepal mot Delhi, vår resa börjar ta slut och drömmarna blir röriga innan alla upplevelser och intryck faller på plats.