Om mig

Naturen har alltid varit viktig för mig. Jag tillbringar långa tider av året nära naturen och det formar mitt bildspråk.

Jag jobbar med en närsynthet till naturen, jag går nära och inte för fort. I naturen ser jag nya mönster, det lilla som är så viktigt för att det stora skall kunna överleva.

Jag jobbar oftast med bilder, en form, ett ljus, ett möte. Det startar en process inom mig, att hitta. Det vackra, det kanske självklara, det sköra och det skrämmande. Den vibrerande förgängligheten som allt liv bygger på.

När jag börjar, uppslukas jag av koncentrationen och den till viss del egna processen som startar. Bilden växer och tar olika inriktningar, blandningar av tryck, färg och limmade urklipp tar form. Helt plötsligt tar allt slut, allt måste vila, betraktas och inriktningen med bilden som nyligen var så självklar är som den aldrig har funnits.

Jag upplever att jag jobbar och skapar bilder utifrån något som jag aldrig riktig fångar. När jag tror att jag har landat i uttrycket eller känslan, som jag upplever, när bilden är där så är det inte riktigt rätt uttryck. Det finns en känsla av att bilden som speglar det uttryck som jag söker leker kurragömma med mitt inre uttryck.

Processen kan vara lång, smärtsam och tvivlande men helt underbar. Därför måste jag bara fortsätta med mina bilder, jag kan alltså inte låta bli.

Just nu jobbar jag mycket med att kombinera screen och måleri i mina bilder. Varje bild är unik. Den form som jag trycker i screen kan upprepa sig i olika färger och kompositioner. Jag jobbar på papper och duk. Jag har även jobbat med skulpturer och då jobbar jag i papier machè som är ett fragilt material.

Har gjort:

Utbildad ingenjör, Förberedande konstnärlig utbildning Västerås konstskola, Estetisk linje på Skinnskattebergs folkhögskola, Screen, Wiiks folkhögskola, Grafik, Stockholms folkuniversitet. Jobbat med scenografi på Västerås teater och bildlärare. Varit med och startat ett konstnärskollektiv SAM (Swedish Art Mafia).

Medlemskap:

Konstnärskollektiv verkstaden i Västerås, Västerås Konstnärsförening, KRO